κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα

Τέτοια εποχή πέρσι ξεκινούσε η μεγάλη αύξηση των κρυπτονομισμάτων, η οποία λίγο πριν το τέλος του 2017 έφτασε να κατακλύσει τον κόσμο και έφερε το bitcoin κοντά στα 20.000 δολάρια, πριν ξεκινήσει η πτώση. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες να «αναστηθεί» το Bitcoin το οποίο θα τραβήξει μαζί του και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όμως όπως όλα δείχνουν αυτές οι μέρες έχουν πια οριστικά παρέλθει. Τουλάχιστον με την μορφή που τις γνωρίζαμε ως τώρα. Αυτό υποστηρίζει και η Nvidia, η εταιρεία κατασκευής καρτών γραφικών, οι κάρτες της οποίας είναι το κύριο μέσο εξόρυξης Bitcoin.

Την χρυσή εποχή της αύξησης των κρυπτονομισμάτων, οι πωλήσεις της Nvidia ανέβαιναν με μεγάλο ρυθμό, σημάδι μιας αναπτυσσόμενης αγοράς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, οι μέρες αυτές τελείωσαν, καθώς οι πωλήσεις ήταν αρκετά χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών, δείχνοντας την σκληρή αλήθεια για τα κρυπτονομίσματα. Απόρροια της πτώσης των πωλήσεων, ήταν και η πτώση της τιμής της εταιρείας κατά 5% την Παρασκευή. Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia στο σύνολό της ήταν στην πραγματικότητα καλύτερα από το αναμενόμενο – αλλά η πρόβλεψη της εταιρείας για χαμηλότερες πωλήσεις των καρτών για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ήταν που έκανε τη ζημιά στη μετοχή της εταιρείας, η οποία πούλησε κάρτες γραφικών για εξόρυξη αξίας μόλις 18 εκατ. δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερα από τα σχεδόν 300 εκατ. πωλήσεις το 2017.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία και η πτώση στις πωλήσεις δείχνει πως οι μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με αυτό έχουν πια σταματήσει τις επενδύσεις, καθώς το κόστος εξόρυξης είναι πια μεγαλύτερο από τα κέρδη. Η Nvidia δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία που θα «χτυπηθεί» από αυτή την πτώση, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα εταιρείες οι οποίες στηρίζουν τις πωλήσεις τους στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Την Πέμπτη, η Applied Materials – ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μικροτσίπ – δήλωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της για το επόμενο τρίμηνο θα είναι χαμηλότερες από τις προσδοκίες των επενδυτών,οδηγώντας την μετοχή της εταιρείας σε «βουτιά» 7%. Η Applied Materials δεν είναι μια απλή εταιρεία, αλλά είναι αυτή που φτιάχνει τσιπ για εταιρείες όπως η Samsung και η Apple. Η επιβράδυνση των πωλήσεων, εκτός από την πτώση των κρυπτονομισμάτων, δείχνει πως η παγκόσμια αγορά επεξεργαστών μπαίνει σε μια περίοδο ύφεσης, κάτι που θα επηρεάσει γενικότερα την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Πηγή: emea.gr


'Κρυπτονομίσματα' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo