Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΗΤΩΝ

Η πρώτη αναφορά για τους δονητές έγινε το 1880, καθώς το κλειτοριδικό μασάζ  αποτελούσε τη μοναδική αγωγή κατά της γυναικείας υστερίας και οι γιατροί μέχρι τότε το πραγματοποιούσαν με το χέρι. Το λεγόμενο αυτό μασάζ αυτό είχε ως κατάληξη τον «υστερικό παροξυσμό», ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γνωστός μας οργασμός. Αυτό διότι ανακούφιζε θεραπευτικά τις γυναίκες.

Ένας γιατρός, ο Joseph Mortimer Granville λόγω του ότι «κουραζόταν» από την πολύ δουλειά, καθώς έπρεπε να αυνανίζει τις γυναίκες ασθενείς με το χέρι, σκέφτηκε να αναπτύξει ένα μηχανισμό που θα έκανε τη δουλειά. Έτσι κατασκεύασε και κατοχυρώσε παράλληλα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό δονητή με φαλλικό σχήμα!

Η γκάμα των δονητών αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, με μοντέλα που λειτουργούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα και μπαταρίες. Δεν άργησαν οι τιμές τους να είναι προσιτές, έτσι οι κυρίες τους αγοράζουν ακόμα και για το σπίτι.

Σε πολλά περιοδικά οι δονητές παρουσιάζονται ως ένα εργαλείο κατά της πίεσης και του άγχους των γυναικών, καθώς και ως μυστικό νεότητας!

Όταν όμως οι δονητές μετά το 1920 θα κάνουν την εμφάνιση τους στις πρώτες πορνογραφικές ταινίες, θα χάσουν την εικόνα του ιατρικού εργαλείου και θα αποκτήσουν μια αρνητική χροιά, χτίζοντας ένα ταμπού γύρω από τη χρήση τους. Από τότε και μετά θα αποτελέσουν ένα σεξουαλικό αξεσουάρ, το οποίο θα βρείσκεται σε αυθονία στα ράφια των sex shop.


'Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΗΤΩΝ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo