στρες και χαμογελο

Πως το στρες επηρεάζει το χαμόγελο σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το στρες επηρεάζει την καθημερινότητα και την ψυχική μας υγεία, αλλά ήξερες ότι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο χαμόγελο σου;

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του μακροχρόνιου στρες και της επιδείνωσης της στοματικής μας υγείας. Τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει είναι η ονυχοφαγία, διογκώσεις στους μαλακούς ιστούς, οι οποίες εάν συνεχίσουν να ερεθίζονται από το ίδιο μηχανικό αίτιο μπορεί να αιμορραγήσουν, ή να σκληρύνουν, πόνους στη γνάθο και τρίξιμο δοντιών.

Επίσης, το μακροχρόνιο στρες μειώνει την άμυνα του οργανισμού και την ικανότητα του να αντιστέκεται στις λοιμώξεις και μπορεί να οδηγήσει σε τερηδονισμένα δόντια, αιμοραγία ούλων και άσχημη αναπνοή. Τη λύση σε αυτό θα δώσει ο οδοντιατρικός καθαρισμός με υπερήχους, όπου θα θεραπεύσει την ουλίτιδα και θα την αποτρέψει να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.

Για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος στη στοματική κοιλότητα καλό θα είναι να το συζητάτε πάντα με τον οδοντίατρο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει, ή και θα το θεραπεύσει ο ίδιος.


'Πως το στρες επηρεάζει το χαμόγελο σου' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo