περιοδοντίτιδα

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια των ούλων, η οποία αναπτύσσεται σταδιακά γύρω από τη ρίζα των δοντιών και στο οστό της γνάθου. Το αποτέλεσμα είναι πλήττονται τα ούλα που στηρίζουν τα δόντια. Στο πρώτο στάδιο δεν θα την ξεχωρίσεις από ουλίτιδα, καθώς εμφανίζει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Δηλαδή αιμμοραγία κτλ.

Όταν η φλεγμονή προχωρήσει τα ούλα υποχωρούν και οι ρίζες των δοντιών αποκαλύπτονται προκαλώντας ευαισθησία στο κρύο. Τα δόντια λοιπόν χάνουν τη στήριξη τους και σε προχωρημένο στάδιο δυστυχώς μπορεί να πέσουν! Στα πρώτα της στάδια η αντιμετώπιση είναι εύκολη καθώς πραγματοποιείται μόνο με μια καλή στοματκή υγιεινή, τακτικό βούρτσισμα και καθημερινό μεσοδόντιο καθαρισμό.

Σε περίπτωση όμως που η νόσος προχωρήσει, οι οδοντίατροι θα πρέπει να επέμβουν με βαθύ καθαρισμό των δοντιών και των ριζών τους από μικροβιακή πλάκα και πέτρα, που έχουν συσσωρευτεί σε δυσπρόσιτα σημεία. Η θεραπεία αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και απαιτεί από 2 έως 4 ραντεβού για να ολοκληρωθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται χορήγηση αντιβιοτικών, τοποθέτηση αντιβιοτικών τοπικά στους περιοδοντικούς θυλάκους ή ακόμη και χειρουργική περιοδοντική θεραπεία και τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος.


'ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo