οδοντικά εμφυτεύματα

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα συντελώντας στην αισθητική, άλλα και στην λειρουργικότητα του στοματος αλλάζουν προς το καλύτερο τον τρόπο, με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι. Αποτελούν την υποδομή για την ουσιαστική αποκατάσταση των δοντιών, καθώς δίνουν την ίδια αίσθηση και έχουν την ίδια λειτουργία με τα φυσιολογικά δόντια. Κάποιος που έχει χάσει τα κανονικά του δόντια του ανακτά την ικανότητα να τρώει οτιδήποτε.

Ποια όμως είναι η διαδικασία;
Για τους περισσότερους ανθρώπους η αποκατάσταση εμπλέκει δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Στην πρώτη, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στην γνάθο. Για τους πρώτους 3-6 μήνες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια των ούλων όπου βαθμιαία επέρχεται η οστεοενσωμάτωση. Κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου πρέπει ο ασθενής να φοράει οδοντοστοιχίες, ή μεταβατικές αποκαταστάσεις και να τρώει μαλακές τροφές. Αφού το εμφύτευμα έχει ενσωματωθει στο οστό της γνάθου, αρχίζει η δεύτερη φάση. Ο γιατρός πρόκειται να αποκαλύψει τα εμφυτεύματα και να τοποθετήσει «βίδες» επούλωσης. Όταν τοποθετηθούν και τα τεχνητά δόντια τα εξαρτήματα αυτά δεν θα φαίνονται. Κατά μέσο όρο η διαδικασία απαιτεί 6-8 μήνες.

Οι οδοντίατροι συνήθως στα site τους δίνουν πληροφορίες και απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα, ενώ για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καλό θα είναι να συναντήσετε κάποιον από κοντά.


'Οδοντικά εμφυτεύματα' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo