ηλεκτρονικό τσιγάρο και στοματική υγεία

Ηλεκτρονικά τσιγάρα και υγεία του στόματος

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνται ασφαλέστερα από τα κανονικά, καθώς παράγουν αεροζόλ αντί του καπνού.  Υπάρχουν όμως συνέπειες για την υγεία του στόματος για τους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων; Μπορείς να καταλάβεις γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρουσιάζονται ως μία εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα κανονικά τσιγάρα. Δεν περιέχουν καπνό, παρόλο που περιέχουν νικοτίνη και δεν παράγουν καπνό.

Το 2014, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν μας είναι γνωστές, καθώς δεν έχουν μελετηθεί πλήρως. Οπότε οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν επί του παρόντος τους κινδύνους.

Εξάλλου, η νικοτίνη είναι αγγειοσυσπαστική ουσία, δηλαδή μειώνει την ποσότητα αίματος που μπορεί να ρέει μέσα από τις φλέβες. Και χωρίς επαρκή ροή αίματος, τα ούλα δεν αντλούν το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. Οπότε στην ουσία οι ιστοί δεν διατηρούνται, όπως επίσης αναστέλλεται η ικανότητα του οργανισμού να παράγει σάλιο. Το αποτέλεσμα είναι η στοματική υγιεινή επηρεάζεται προκαλώντας ουλίτιδα, ή και περιοδοντίτιδα αν αυτή αφεθεί..

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα καταγράφηκε στις ΗΠΑ, ο πρώτος θάνατος από πνευμονολογική ασθένεια που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Λεπτομέριες δεν έχει δώσει η υγειονομική υπηρεσία του Ιλινόις που συνέβη το περιστατικό, πάρα μόνο την χαρακτήρισε ως ανεξήγητη πνευμονολογική ασθένεια.


'Ηλεκτρονικά τσιγάρα και υγεία του στόματος' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo