Γρήγορα στον οδοντίατρο

επίσκεψη στον οδοντίατρο

Επείγοντα περιστατικά που μπορούν να προκύψουν και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση όπως αναφέρουν οι οδοντίατροι χωρίς δεύτερη σκέψη είναι τα ακόλουθα:

Η κινητικότητα των δοντιών
Όταν τα δόντια αποκτούν κινητικότητα, μπορεί να είναι ένα σημάδι τοπικής ή γενικευμένης λοίμωξης στο στόμα, συνήθως από περιοδοντίτιδα. Ωστόσο όταν 1 ή 2 δόντια κουνιούνται, αυτό μπορεί να οφείλεται σε τραύμα. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο και η λήψη ακτινογραφίας θα αποκαλύψει την αιτία και θα οδηγήσει στη σωστή θεραπεία.

Το πρήξιμο
Το πρήξιμο είναι ένδειξη φλεγμονής και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να μην επεκταθεί. Εάν συμπεριλαμβάνει εξωστοματικές περιοχές πχ κάτω γνάθος, πηγούνι, αμυγδαλές , το ρίσκο επιμόλυνσης είναι εξαιρετικά μεγάλο και εάν αφεθεί στην τύχη του ενδέχεται να χρειαστεί μέχρι και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο πόνος
Ο πόνος προκαλείται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες και αποτελεί το βασικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα δόντια. Γενικά, κάθε είδους πόνος χρήζει αντιμετώπισης, ωστόσο ο έντονος πόνος που ξεκινάει αυτόματα χωρίς ιδιαίτερο ερέθισμα (πχ κρύο, ζεστό, μάσηση κλπ), αποτελεί ένδειξη ότι έχει εγκατασταθεί φλεγμονή που μόνο με οδοντιατρική παρέμβαση μπορεί να εξαλειφθεί. Συνήθως οφείλεται σε σπασμένα δόντια ή οδοντικά και περιοδοντικά αποστήματα, και απλά λήψη αντίβιωσης ή αντιφλεγμονώδους αγωγής δεν είναι αρκετή.

Ένας συνεχόμενος πονοκέφαλος
Ο πονοκέφαλος μπορεί να έχει πολλά αίτια. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προέρχεται από το σύνδρομο κροταφογναθικής άρθρωσης ή και από τερηδονισμένα δόντια. Μία εξέταση από τον οδοντίατρο αλλά και το οδοντιατρικό και ιατρικό ιστορικό του ασθενούς θα μπορέσει να ανακαλύψει την αιτία του.

Η αιμορραγία ούλων
Ούλα που αιμορραγούν κατά τη μάσηση, το βούρτσισμα ή και αυτόματα χωρίς ερέθισμα είναι σαφέστατη ένδειξη ουλίτιδας. Η ουλίτιδα θεραπεύεται με οδοντιατρκό καθαρισμό δοντιών ο οποίος ανάλογα με τη βαρύτητα της ουλίτιδας θα πρέπει να επαναληφθεί σε 3 ή 6 μήνες και να χορηγηθούν τα αντίστοιχα στοματικά διαλύματα.


'Γρήγορα στον οδοντίατρο' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo