ουλίτιδα εγκυμοσύνης

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Στην εγκυμοσύνη το σώμα αλλάζει και ως μέρος του σώματος που επηρρεάζεται από τις ορμονικές αλλάγες είναι και η στοματική κοιλότητα. Τα δόντια και τα ούλα πλήττονται από το 1ο κιόλας τρίμηνο της κύησης, γεγονός που οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται και οι οποίες διαταράσσουν τους ιστούς των ούλων. Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται πιο εύθραυστοι και να αιμορραγούν ευκολότερα, οπότε ακόμη και αν δεν είχατε πριν πρόβλημα, να διαπιστώσετε ότι ματώνουν τα ούλα σας όταν πλένετε τα δόντια σας ή όταν δαγκώνετε κάτι σκληρό.

Πρόκειται λοιπόν για τη λεγόμενη ουλίτιδα εγκυμοσύνης, και έχει την ίδια ακριβώς αιτία με την κλασσική ουλίτιδα. Τα μικρόβια και τα υπολείμματα των τροφών συνθέτουν τη μικροβιακή πλάκα, η οποία επιτρέπει στους μικροοργανισμούς να αναπαραχθούν και να δημιουργήσουν βλάβες στα ούλα. Οι ορμονικές αλλάγες που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα, διευκολύνοντας την εκδήλωση των αρνητικών επιδράσεων των μικροβίων στα ούλα και στα δόντια.

Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις η στοματική υγεία αποκαθίσταται μετά τον τοκετό, με την προϋπόθεση όμως του να έχετε δείξει την απαραίτητη προσοχή. Αν όχι, η ουλίτιδα μπορεί να προκαλέσει βαθύτερη φλεγμονή που μπορεί να φτάσει να επηρεάσει μέχρι και το οστό, τη λεγόμενη περιοδοντίτιδα.


'ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo