φωτιστικα σαλονι

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Είναι δεδομένο ότι μια οικογένεια τον περισσότερο χρόνο της χρόνο τον περνάει στο σαλόνι του σπιτιού. Αυτό είναι το μέρος που θα χαλαρώσουμε, θα δούμε μία ταινία, θα διαβάσουμε ένα βιβλίο, παίζουμε με το ζωάκι μας και θα επικοινωνήσουμε με τα άλλα μέλη της οικογένειας μας. Η διακόσμηση λοιπόν ενός τόσο «ενεργού» χώρου είναι λογικό να καταναλώνει και την περισσότερη ενέργεια όταν στήνουμε το σπίτι μας.

Συστυχώς όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δίνουμε την ίδια βαρύτητα και για τα φωτιστικά σαλονιού που θα τοποθετήσουμε, και συνήθως το αποτέλεσμα υποβαθμίζεται. Το λάθος είναι ότι τα αφήνουμε για το τέλος, χωρίς να έχουμε υπολογίσει θέσεις και παροχές που θα πρέπει να τοποθετηθούν. Ιδανικά η μελέτη φωτισμού του οποιουδήποτε χώρου θα έπρεπε να γίνεται κατά την κατασκευή του, ή την ανακαίνισής του αν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Ο φωτισμός σαλονιού πρέπει να είναι διάχυτος και με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης, για να ανταπεξέρχεται στις διάφορες περιστάσεις που καλείται να φιλοξενήσει. Εφόσον δεν έχουμε τις κατάλληλες παροχές για υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από την οροφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φωτιστικά δαπέδου, είτε φωτιστικά τοίχου.


'ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Copyright © 2015 - All rights reserved - Powered by Greed Promo